keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kuukauden demo: syyskuu 2011

Puolisentoista vuotta sitten, kun tätä blogia pystyteltiin, naulasin henkiseen huoneen tauluuni muutamia pienimuotoisia tavoitteita ja haaveita. Yksi niistä oli tavalla tai toisella saada uusia bändejä tuotua yleisempään tietoisuuteen.

Nyt alkava kuukauden demo -sarja on pieni yritys siihen suuntaan. Eli joka kuukausi kuukauden alkupuolella on tarkoitus esitellä joku demon/ensimmäisen julkaisun kynnyksellä oleva bändi.

Jos haluat bändisi kuukauden demoksi, ota yhteyttä sähköpostilla. Osoite on siis turkurockcity@gmail.com (onnistuu myös tuosta oikealta).

-----------------


Katujen äänet

Aina silloin tällöin musiikkimaailmassa syntyy tukevasti menneestä ammentavia orkestereita. Vantaalainen Katujen äänet on yksi tällaisista bändeistä. Debyytti-ep:n viisi kappaletta kurkottavat määrätietoisesti 30 vuoden taakse suomalaisen uuden aallon kultaisiin vuosiin, aikaan jolloin Katujen äänteen viisikko ei vielä vaikuttanut tällä pallolla.

En tiedä, mistä pojat ovat herätyksensä saaneet, mutta vakuuttavaa jälkeä he tekevät valitsemallaan tiellä. Jos tämä olisi ilmestynyt 1970-80-lukujen taitteessa, se olisi luultavasti saavuttanut ainakin jonkinmoista suosiota.
Eikä tämä huono nytkään ole. Viiden biisin ep on yllättävän monipuolinen skaalaltaan. Jostain syystä Ratsia tulee orkesterista vahvasti mieleen, mutta myös muista saman aikakauden poppoista kuulee kaikuja. Parissa kohdassa bändi kuulostaa ikävän paljon Ripsipiirakalta, mutta onneksi halpahintainen teinipunk jää selvästi vähemmistöön levyllä.


Loppulausuma: Hyvältähän tämä kuulostaa. Ainoastaan se mietityttää, ovatko pojat 30 vuotta myöhässä. Toivomme, ettei eka demo jää parhaaksi.

HOX!!! Katujen ääniä voi kuunnella livenä huomenna 8. syyskuuta Helsingin Club Libertéssä, jossa on bändin EP:n julkkarikeikka.

1 kommentti:

  1. Hyvä levy jota kuuntelee toisenkin kerran. Lisää samanlaista. Tämä ei toivottavati ole ainoa julkaisu ko bändiltä.

    VastaaPoista