keskiviikko 25. toukokuuta 2011

The Rolling Stones kiertueelle?



Ensi vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun The Rolling Stones esiintyi ensimmäisen kerran yhdessä.

Heinäkuussa 1962 Lontoon Marquee klubin perinteiseen jazziin tottunut yleisö sai herätyksen musiikin uusiin tuuliin, kun väliaikabändinä soittanut The Rollin' Stones täytti 15 minuutin keikkansa sähköisellä bluesilla ja Chuck Berryn villillä rock'n'rollilla.

Uutuudennälkäinen nuoriso otti genrerajoja rikkovat rytmit innolla vastaan ja vähitellen jazz joutui väistymään rokin tieltä.

Puolessa vuosisadassa on moni rokkikukko kompastunut kantoihinsa, mutta Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts ja 1974 mukaan liittynyt Ronnie Wood jaksavat yhä rokata.

Viime marraskuusta asti Jagger ja Richards ovat vuorotellen väläytelleet uuden kiertueen mahdollisuutta, edellisestä kun on jo 5 vuotta. Puheita on ollut myös uuden albumin kasaamisesta tämän vuoden puolella.

Kevään aikana elämänkertakirjansa promootion puitteissa useita haastatteluita antanut Richards sanoo kuitenkin, ettei mitään ole varmistettu. Sen sijaan Keef on kertonut työstävänsä tällä hetkellä uutta albumia toisen ryhmänsä The X-Pensive Winosin kanssa.

Jagger ei myöskään ole jäänyt laakereilleen makaamaan., vaan ilmoitti viime viikolla perustaneensa uuden bändin. Super Heavy on todellinen raskaan sarjan rock'n'roll bändi, Jaggerin rinnalla soittavat Eurythmicsin Dave Stewart, Damian "Bobin poika" Marley, elokuvamusiikin ammattilainen A. R. Rahman ja ennenkin Jaggerin kanssa jammaillut soul lahjakkuus Joss Stone. Ryhmän ensimmäinen albumi on tekeillä ja kiertue lähtee Jaggerin mukaan käyntiin heti, kun fanit sitä pyytävät.

Rollarifanit eivät siis jää tänä vuonna täysin vanhojen keikkataltiointien varaan. Ne, jotka haluavat haluavat nähdä kimmeltävän kaksikon samalla lavalla jotuvat kuitenkin vielä pidättämään henkeään.

50-vuotispäivä on rokckbändeillä kuitenkin melkoinen harvinaisuus, joten jonkinlaista synttärijuhlaa voidaan rollareilta odottaa. Richards kertoi viime viikolla antamassaan haastattelussa, että suunnitteilla on ainakin syntymäpäiväkonsertti ensi vuoden heinäkuulle, kunhan rokkipapat vain saavat kiireiset aikataulunsa kohtaamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti