torstai 3. marraskuuta 2011

Torstaiduo: Jump


Pointer Sistersin Break Out -levy lävähti komeasti käyntiin Jump (for My Love) -rallilla vuonna 1983. Biisistä tulikin yksi tyttöbändin suurimmista hiteistä. Jenkkilistalla Jump oli korkeimmillaan kolmas ja Briteissäkin kuudes. Jenkeissä listakärkeen tunkemisen esteenä olivat Bruce Springsteen ja Prince.

Jumpin aikoihin Pointer Sisters oli kuumaa kamaa. Samoihin aikoihin hittilistoille päätyneen Jumpin kanssa tanssikanssaa liikuttivat myös Pointer Sisters -hitit I'm So Excited ja Neutron Dance.


Pointer Sistersin biisi julkaistiin alunperin ilman (for My Love)-lisäystä, mutta se lisättiin biisin nimeen, jotta sekaannukset Van Halenin samoihin aikoihin julkaistuun hittiin vältettäisiin.

Jump on luultavasti Van Halenin tunnetuin biisi ja 1984-levyn hittijärkäle. Jump on myös ainoa Van Halenin listakärkeen Jenkeissä tunkenut biisi.

David Lee Rothin ohjaamassa videossa ollaan ihanasti 80-luvun musiikkivideoiden ja muodin tuuheassa ytimessä. Tukkalaitteet palkittiin myös MTV Awardsilla 1984. 2000-luvulla musiikkikanava VH1 rankkasi Jumpin 80-luvun 15. parhaaksi musiikkivideoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti