torstai 19. huhtikuuta 2012

Yournalistilta odotettu esikoinen


Turkulainen supertrio Yournalist julkaisi esikoisalbuminsa Horror And Terror eilen. Odotettu debyytti on kuultu menneellä viikolla sekä YleX:n Viikon albumina että Rumban virallisessa ennakkosoitossa. Levyltä löytyy kolmetoista genrerajoja rikkovaa kappaletta, joissa rock kohtaa popin ja häpeilemätön hyväntuulisuus pöyhkeät progevaikutteet.



Yhtye on tuottanut itse esikoisensa, jolta on julkaistu tähän mennessä single C'mon People. Kansainvälisestä loppusilauksesta on kiittäminen yhtyeen musiikista innostunutta kalifornialaista huippumiksaajaa Sylvia Massya, joka on aiemmin työskennellyt mm. Toolin ja Princen kanssa. Albumi äänitettiin Turun saaristossa metsästysmökissä, jossa huipputekniikka oli korvattava hillittömällä asenteella. Leirielämä mökkimaisemissa ilman ulkopuolista tuottajaa olisi saattanut helposti saada toisenlaisia käänteitä, mutta intiimeistä olosuhteista jalostui kun jalostuikin puolessa vuodessa kokonaisuus, joka näyttää ja kuulostaa Yournalistilta - huutaa lujaa, tulee lähelle ja pakottaa tanssimaan.

Yhtye syntyi puolivahingossa vuonna 2009 samoissa maisemissa kuin esikoislevynsä Turun saaristossa, kun veljekset ja ystävykset Oskari Ruohonen (laulu, kitara), Santeri Ruohonen (basso) ja Mikko M. Koskinen (rummut) päättivät viettää viattoman mökkiviikonlopun. Tuloksena oli tusina kappaleita ja bändi. Nyt Yournalist yhtyy iloisin mielin levyttävien artistien joukkoon ja tekee sanojensa mukaan progressiivista populäärimusiikkia ennakkoluulottomille ihmisille, jotka ovat kyllästyneet tylsyyteen.



Aiemmin yhtye on julkaissut kiitetyn ja kehutun EP:n nimeltä Slippery And Infected, jonka myötä Rumban nosti trion vuoden 2012 Tulevaisuuden Tusinaan. Albumin julkaisee uusi indieyhtiö Drink Tonight Records. Varaslähdöllä keikkabussiinsa hypänneen trion matka jatkuu lauantaina 21.4. Turussa, muut kiertuepäivät löytyvät alta. Levynjulkaisua juhlitaan virallisesti Helsingissä 19. toukokuuta, mihin mennessä yhtye toivoo yleisön ehtineen opetella laulamaan uusien biisien mukana.


Yournalist tien päällä: 


La 21.4. Turku, Dynamo
La 28.4. Kuopio, Henry's Pub
Pe 4.5. Forssa, Blue Pool
Ke 9.5. Helsinki, Kampin tori
La 19.5. Helsinki, Bar Loose
La 26.5. Turku, Cosmic Comic Cafe
Ke 30.5. Tampere, Yo-talo
Pe 1.6. Oulu, 45 Special
La 2.6. Kokkola, West Coast Biljard Bar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti