keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Ruisrock tarjoaa ympäristöystävällisiä makunautintoja



Turun Ruissalossa 6.-8. heinäkuuta juhlittava Ruisrock panostaa jälleen musiikin lisäksi laadukkaisiin ruoka- ja juomaelämyksiin ympäristön huomioiden. Michelin-tähdillä palkittu keittiömestari Hans Välimäki tuo Ruissaloon Linnanmäen Kattila-ravintolamaailmaan huhtikuussa avatun Midhill-ravintolansa, jonka päätuote on hampurilainen. Luomun ja lähiruoan puolestapuhujana tunnetun Välimäen suunnittelemista herkuista nautitaan Ruisrockissa jo neljäntenä kesänä, aikaisempina vuosina alueella palvellut burgerkioski on noussut jo klassikoksi. Tänä kesänä Midhill tarjoaa Niittylavan ja Telttalavan läheisyydessä 200-paikkaisen nautiskelukeitaan.

”Harjoittelimme useamman vuoden muun muassa Ruisrockissa hamppareiden tekoa ja nyt alamme olemaan siinä mielestämme aika hyviä. Makumaailma burgereiden osalta on mielenkiintoinen ja toisin kuin luullaan, ne ovat varsin terveellistä syötävää; tuoretta sesonkiin perustuvaa ruokaa hyvien makujen ympäröimänä. Lisäksi tarjoilemme erilaisia pihvejä, joiden ehdottomana kinginä huseeraa kilon painoinen, vähintään 42 päivää riiputettu Porterhouse-pihvi. Tarjoilemme tämän lisäksi viime kesän varsinaista hittituotettamme Turusta, eli rapeaa kananpoikaa bearnaisekastikkeen kera. Kyytipojaksi vaikkapa joku hapokas valkoviini pienellä hedelmällä kruunaa rock-kinkereiden onnistumisen, sillä juhlinta sujuu paremmin hyvin syöneenä. Totta kai tarjonnastamme löytyy myös pari salaattia sekä muutamia erilaisia tapaksia huikopalaksi viinin kera tietenkin. Jälkiruokina Midhillin legendaarinen juustokakku tai mansikat valkosuklaalla huipentavat kinkerikokemuksen”, Välimäki kertoo.

Ruisrockissa suuren suosion saavuttanut samppanjabaari laajeni viime vuonna kokonaiseksi viinialueeksi ja tänä kesänä laadukkaitta viinejä on tarjolla kaikilla alueen anniskelualueilla. Suppea mutta tarkkaan harkittu viinivalikoima on rakennettu yhteistyössä viiniasiantuntija Tuomas Meriluodon kanssa, joka on toisena suomalaisena suorittanut arvostetun Master of Wine -tutkinnon.

"On ollut upeaa seurata miten Ruisrockin kehittymisen myötä festarikulttuuriin on saatu yhdistettyä laadukas ruokatarjoilu. Omana missionani on ollut jo pidempään turhan pönötyksen poistaminen viinikulttuurista, joten olen innoissani päästessäni kantamaan oman korteni Ruisrockin tarjontaan viinivalikoiman muodossa. Valikoidut tuotteet on haettu mahdollisimman hyvin Ruisrockin muuta ympäristöfilosofiaa kunnioittaen, unohtamatta ajanmukaisia teemoja ja hyvää makua tietenkin. Saataville tulee muun muassa Cono Surin ylistettyjä luomuviinejä sekä Pommeryn ekologiakulmalla valmistettu POP Earth samppanja", Meriluoto toteaa.

Muun muassa luomuviinejä ja ekosamppanjaa on saatavilla alueelta Cono Surin viini- ja samppanjabaarista. Festivaalin pääviinikumppani, chileläinen Cono Sur, on yksi maailman johtavista ympäristöystävällisistä viinintuottajista. Viinien viljelyssä noudatetaan tarkkaan kestävän kehityksen periaatteita, synteettisiä lannoitteita tai torjunta-aineita ei käytetä ja mahdollisia tuholaisia pyritään torjumaan niiden luonnollisten vihollisten avulla. Viinien pakkaukset ovat ympäristöystävällisesti tuotettu ja kuljetusten ympäristövaikutukset neutralisoidaan tukemalla rahallisesti vaihtoehtoisten energiamuotojen käyttöä. Kuljetusten ympäristövaikutusten neutralisoinnin ansiosta kaikille Cono Sur -viineille on myönnetty Carbon Neutral Delivery -sertifikaatti. Juomavalikoima Ruisrockissa laajenee muutenkin entisestään, kun festivaalialueelle rakennetaan yhteistyössä Altian kanssa drinkkibaari sekä olutvalikoimaa laajennetaan Sinebrychoffin erikoisoluilla.

Festivaalilla voi nauttia myös muun muassa kahden Ruisrockin oman ravintolan, Ruisbistron ja Rantabistron ravintolatasoisesta ruoasta ja ilmapiiristä. Tarjolla on kotoisia herkkuja, kuten kylmäsavulohta, entercotea, punajuuripihviä ja mummon lihapullia. Tämän vuoden uutuutena pikaisempaa purtavaa hampurilaisista makkaraherkkuihin tarjoavat Ruisrockin omat minibistrot, joiden myötä nälkä ei pääse yllättämään yhdelläkään anniskelualueella. Hakaniemen kauppahallista tutut Roiniset puolestaan tarjoaa Rantalavan anniskelualueella saksalaistyyppisiä herkkuja bratwursteista currywursteihin hapankaalin kera.

Sekä Välimäen että bistrojen tarjoamien ruokien liha tulee perheyritys Tammiselta, joka tunnetaan eettisestä ja jäljitettävästä lihatuotannostaan sekä lähiruokatuotannon tukemisesta. Minibistrojen makkaratuotteet tulevat Perniön Lihalta, joka niin ikään tuottaa lähiruokaa hyvällä omatunnolla. Tuotteissa ei myöskään ole käytetty mekaanisesti erotettua lihaa, kamaraa eikä natriumglutamaattia ja kaikki tuotteet ovat myös laktoosittomia, gluteenittomia ja soijattomia.

Kaikkiaan Ruisrockiin tulee parikymmentä ruokatoimijaa, jotka takaavat Ruisrockin monipuolisen makumaailman supisuomalaisista frittimuikuista etnisiin keittiöihin.


Ruisrock 6.-8.7.2012 - päiväkohtainen ohjelma: 

Perjantai: 
Pulp (UK), Refused (SWE), Mustasch (SWE), Veronica Maggio (SWE), Flogging Molly (USA), Ewert And The Two Dragons (EST), Rival Sons (USA), Explosions In The Sky (USA), Black Twig, Burning Hearts, Disco Ensemble, Herra Ylppö & Ihmiset, Kauko Röyhkä & Narttu, Kuningasidea, Olavi Uusivirta, Pasa, The Rasmus, Von Hertzen Brothers

Lauantai:
Nightwish, The Cardigans (SWE), Santigold (USA), Michael Monroe, Moonface (CAN) with Siinai, Antero Lindgren, Apocalyptica, Children Of Bodom, Chisu, Fintelligens, GG Caravan, Huoratron, Notkea Rotta, Paleface & Räjähtävä Nyrkki, Pariisin Kevät, PMMP, Regina, Ruudolf & Karri Koira, Scandinavian Music Group, Stam1na, Stig, Stockers!

Sunnuntai:
Snoop Dogg (USA), Bloc Party (UK), The Mars Volta (USA), Suicidal Tendencies (USA), Jimmy Cliff (JAM), Two Door Cinema Club (UK), Metronomy (UK), Apulanta, Eppu Normaali, Elokuu, French Films, Gracias, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Lapko, Mikko Joensuu, Robin, Zebra & Snake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti