torstai 21. huhtikuuta 2011

Torstaiduo: Wish You Were Here

Pink Floydin yhdeksäs studiolevy, vuonna 1975 julkaistu, Wish You Were Here on kiistaton klassikko. Nimiraidan lisäksi levyltä löytyy myös Shine On You Crazy Diamond.

Wish You Were Here on toki noteerattu moneen kertaan erinäisillä kaunein balladi ikinä -listoilla. Wish You Were Here -levy henkii aika voimakkaasti kokonaisuutena ex-Pink Floyd-basisti Syd Barrettin henkeä. Barretthan oli aiemmin siirtynyt tauolle bändistä hermoromahduksen vuoksi.

Myöhempinä vuosinahan Pink Floyd on myös tehnyt uusintaversioita hitistään. Loppuvuodesta 2001 Wyclef Jean coveroi biisin. Cover-single menestyi myös listoilla ollen parhaimmillaan Brittilistan kakkosena.



Ryan Adamsin neljänneltä soololevyltä, ytimekkäästi Rock'n'rolliksi nimetyltä, löytyy myös raita Wish You Were Here. Nimeä lukuun ottamatta biisillä ei ole mitään yhteistä Pink Floydin kanssa. Hitaasti käynnistyvä biisi puhdasta rockia.

Itse levyhän tehtiin 2003 varsin nopeasti ikään kuin vastapalveluksena levy-yhtiölle. Adams sai läpi tahtonsa julkaista kaksi Love Is Hell -ep:tä (erinomaisia akustisia pläjäyksiä), kunhan tekisi levy-yhtiölle jotain kaupallisesti helpommin markkinoitavaa.

Lopputuloksena oli suoraviivainen rock-levy, joka tarpoo kunniakkaasti 80-lukulaisissa perinteissä, tosin ilman syntikoita.



P.S. Myös Ruotsin ylpeys The Sounds tekaisi viimeisimmälle levylleen Wish You Were Heren. Biisi kuuluu levyn parhaimmistoon. Tosin kokonaisuutena levy ei ole kummoinenkaan, kuten onkin jo tullut todettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti