maanantai 25. heinäkuuta 2011

Viikon Spotify: Seasick Steve - You Can't Teach An Old Dog New Tricks

Kesän pahimpien kiireiden rauettua on aika kaivaa myös Viikon Spotify kesätauolta. Kesän aikana on tullut monia hyviä levyjä ulos, mutta aloitetaan jostakin. Pori Jazzeilla toissa viikolla vieraillut Seasick Steve julkaisi alkukesästä viidennen studioalbuminsa You Can't Teach An Old Dog New Tricks.

Oaklandissa, Californiassa syntynyt Steven Gene Wold on elänyt poikkeuksellisen elämän. 13-Vuotiaasta kadulla asunut muusikko pääsi soittamaan 1960-luvulla Janis Joplinin ja Joni Mitchelin kanssa, mutta lopullinen läpimurto jäi odottamaan itseään.

Varsinainen sooloura alkoi vuonna 2004 julkaistulla Cheap -debyyttillä. Todellinen nousu parrasvaloihin kuitenkin tapahtui vuonna 2006 Jool's Holland showssa.


Seasick Steven uraa on pönkittänyt eräänlainen myyttisyys kiertolaisuuden ja kerrottujen tarinoiden luomasta mielikuvasta. Kotokutoiset kitarat ja vaatimaton elämä menestyksestä huolimatta vain ruokkivat tätä ja varmasti ovat osatekijä miehen menestykseen.

Legenda jopa kertoo Seasick Steve olleen Kurt Cobainin hyvä ystävä. Kuinka paljon näistä tarinoista on totta, on vaikea sanoa mutta hyvää bluessia mies kuitenkin tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti