maanantai 29. marraskuuta 2010

Viikon Spotify: Jolly Boys – Great Expectation


Tämän viikon Spotifynä on vuonna 1955 perustetun jamaikalaisyhtyeen Jolly Boysin syksyllä ilmestynyt Great Expectation. Jolly Boys palaa 13 vuoden hiljaiselon jälkeen sympaattisella ja samalla häiriintyneellä levyllä, joka koostuu tunnettujen kappaleiden reggeaversionneista.

Ensin on pakko sanoa, että en hirveästi perusta pelkästään covereista koostuvista levyistä. Tästä voi pois lukea Johnny Cashin myöhäisempi tuotanto, mutta se on toinen juttu. Pitkänlinjan jamaikalaismuusikoiden viimeisen tuotos tekee tähän poikkeuksen. Levyltä muuten löytyy Cashin Ring of Firestakin hieman erilainen versio.

Jolly Boys coveroi levyllään tunnettuja kappaleita 60-luvun puolivälistä nykyhetkeen varsin onnistuneesti. Albert Minottin johtama porukan sovitukset tuovat jo puhkisoitetuista kappaleista uusia puolia esiin. Etenkin Minottin omalaatuinen tulkinta Amy Winehousen Rehabista vetää vuoden synkimpinä aikoina vanhan miehen suunpielet korviin ja tuo mieleen Pedro's Heavy Gentlemanissa aikonaan vierailleen Peps Perssonin.

Bujaka!

4 kommenttia:

  1. Jonkinlaista telepatiaa kyseessä. Itsellänikin ollut mielessä Jolly Boysista bloggaaminen, ja niin sitten teinkin, tekstisi innoittamana. Kovia pappoja nuo jamaikalaiset.

    VastaaPoista
  2. On kovia pappoja... Tää uusi levy oli kyllä tosi posiitivinen yllätys. Mukavasti tuo lämpöä vaikka ulkona on liki 20 astetta pakkasta.

    VastaaPoista
  3. Pedro's Heavy Gentlemen levytti muutamankin killeriversion. Jim Pembroke vetämässä vanhaa venäläistä tradia "Mother" esimerkiksi on aivan helmi.

    VastaaPoista