sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Keikalla: Raised Fist @ Tampereen Pakkahuone 3.12.2010

Jaahas, on jo yli viikko vierähtänyt siitä, kun maailman paras hardcore-yhtye piipahti Suomessa viikonlopun mittaisella vierailulla. Perjantaina ruotsalainen Raised Fist heitti keikan Tampereen Pakkahuoneella K-18 tunnelmissa, ja lauantaina vuorossa oli Helsingin Nosturissa ikärajattomat sessiot. Turku Rock City oli edustettuna Tampereella.


Matka Tampereelle sujui leppoisasti auton takapenkillä keskiketterää lipittäen ja illan artistia kuunnellen. Muutaman kusitauon jälkeen saavuimme turvallisesti perille huolimatta liukkaista ja pimeistä teistä.


Edellisiltä keikkamatkoilta jo hinta-laatusuhteeltaan loistavaksi todettu Omenahotelli toimi jälleen majapaikkanamme. Salatut Elämät hotellilla ja sen jälkeen Ale-pubiin karaoken ja Tampereen juoppojen keskelle. Siinä on muuten hieno baari, iso tuoppi alle kolme euroa. Se näkyy kyllä asiakaskunnassakin.


Tampereella oli kylmä, mutta Ale-pubin kanta-asiakkaita lähti silti mielellään karkuun. Ja minnes muuallekaan, kuin Pakkahuoneen naapuriin Passioniin, Tampereen parhaaseen baariin.


Noh, itse keikka tosiaan. Pakkahuone ei ollut aivan loppuunmyyty, mutta porukkaa riitti silti. Lämppärinä oli Medeia, mutta siitä ei ole kerrottavaa, koska en sitä nähnyt. Bändien lauantainen Helsingin esiintyminen oli sentään myyty loppuun jo hyvissä ajoin.


Raised Fist oli tavoilleen uskollisesti aggressiivinen ja veti mukiinmenevän keikan, mutta siitä jäi kuitenkin hivenen valju maku. Pääsyy pienehköön pettymykseen oli soundeissa, sillä ne oli miksattu ainakin laulun osalta täysin päin honkia. Keikan alussa kyseinen fakta iski turhankin shokeeraavasti vasten kasvoja, mutta loppua kohden asia parani sentään hieman.


Pakkahuoneella kuultiin kappaleita lähinnä yhtyeen uusimmilta albumeilta Sound of the Republicilta ja Veil of Ignorancelta. Se on kuitenkin täysin ymmärrettävää, sillä näillä tuotoksillahan bändi on noussut suuren yleisön tietoisuuteen. Seuraavanlainen kipale tuli myöskin kuultua ja siitä on näköjään tehty uusin videokin.




Solisti Alexander ”Alle” Hagmanin välispiikitkin pysyivät sopivan lyhyinä, vaikka niissä muistettiinkin sopivasti parantaa maailmaa. Erityismaininta lavan edessä velloneesta komeasta pitistä, joka huipentui keikan loppupuolella wall of deathiin.


Pisteet myös Hagmanin paidasta, jonka joku onnellinen fani sai keikan jälkeen omakseen. Siinä kun mainostettiin toista loisteliasta orkesteria länsinaapuristamme (jos joku mietti aikaisemmin mikä on wall of death, niin sellainen kohdassa 2:49):




Soiton loputtua Pakkahuoneen narikka veti täysin jumiin, joten reippaina poikina maksoimme järjestysmiehelle 50 euroa ja lähdimme muutamassa minuutissa jatkamaan iltaa. Voi vain toivoa, että saisimme Raised Fistin taas Turkuunkin lähitulevaisuudessa. Jos ei, niin onneksi The Haunted sentään lievittää tuskaa maaliskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti