keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Levyarvostelu: A Day to Remember – What Separates Me From You


Floridalainen metalcore/post-hardcore –yhtye A Day to Remember on kovassa nousukiidossa. Kesällä Seinäjoen Provinssirockissakin vierailleen bändin neljäs studioalbumi jatkaa totutun tyylikkäällä linjalla.

Viime vuonna loisteliaan Homesick-levyn julkaissut orkesteri takoo, kun rauta on kuuma. Tiivis julkaisutahti ei kuitenkaan näytä vaikuttavan tuotoksiin negatiivisesti. What Separates Me From You ei sisällä oikeastaan yhtään turhaa täytebiisiä.


Uuden levyn voisi ensi kuulemalta todeta olevan hivenen edeltäjäänsä kevyempi. Rankkoja örinäkappaleita ei ole kuin muutama, mutta ehkä se on aivan hyvä, sillä melodiat ovat bändillä hallussa. Toki kevyempään linjaan siirtyminen voi pudottaa joitakin hc-faneja kelkasta, mutta tärkeintä yhtyeelle on tehdä mitä haluaa.


Levyltä löytyy monia helmiä. Biisejä on hankala laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta välittömästi ihastuttavia kappaleita ovat ainakin All I Want, All Signs Point to Lauderdale sekä Out of Time.




Homesick-albumin If It Means Lot to You –tyylinen herkistelybiisi puuttuu, mutta ei uusin julkaisu sellaista tarvitsekaan. Levy on muutenkin tarpeeksi kevyttä kauraa.


Suoraan sanottuna A Day to Remember oli Provinssirockissa huono eikä vastannut allekirjoittaneen koviin odotuksiin. Onneksi sentään albumilla edelleen toimii.


Loppupäätelmänä voi ehkä jopa hivenen yllättäen todeta, että What Separates Me From You on kokonaisuutena parempi levy kuin edeltäjänsä. Toivottavasti live-esiintyminenkin on kehittynyt seuraavaan Suomen-vierailuun mennessä.


Miksi kuunnella: Bändi voi hyvinkin olla kansainvälisen läpimurron kynnyksellä tällä albumilla.


Paras hetki: All I Want & Out of Time


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti