torstai 10. maaliskuuta 2011

Torstaiduo: These Days




Vuonna 1995 julkaistu These Days on monien mielestä viimeisiä lähes kunnollisia Bon Jovi-tuotoksia. Bändin kuudes studiolevy kantoi nimeä These Days ja luonnollisesti levyltä myös löytyy sen niminen biisi.

Levy merkitsi Bon Jovin kohdalla lopullista siirtymää aikuisrockin sarjaan. Levy oli myös ensimmäinen ilman basisti Alec John Suchia. These Days oli myös aavistuksen tummasävyisempi kuin Bon Jovin aiempi tuotanto. Ehkä siitä johtuen se sai maailmalla ristiriitaisen vastaanoton. Euroopassa levy oli suosittu, mutta Jenkeissä kaupallisesti pettymys. Tosin Bon Jovi on koko uransa ollut vanhalla mantereella kotimaataan isommassa huudossa.

Biisi oli levyn neljäs single. Ihmissuhteiden karikoistahan tässäkin lauletaan. 2008 kiertueella Richie Samboralla oli iso rooli laulussa, koska sillä haluttiin muistaa Samboran elämässään kohtaamia vaikeuksia. Biisi ylsi ilmestyessään parhaimmillaan Brittilistalla sijalle seitsemän.



Jo vuosikymmenen musiikkimaailmassa vaikuttanut Black Keys taisi lyödä lopullisesti läpi viime vuonna ilmestyneellä Brothers-kiekollaan, vaikka Dan Auerbachin ja Patrick Carneyn muodostoma duo on jo useamman vuoden kerännyt ylistäviä lausuntoja indie-piireissä. Mm. Rolling Stone listasi levyn vuoden toiseksi parhaaksi julkaisuksi.

These Days naulaa mainion Brothersin seinään. Hitaan keinuva laulu riisuu aseista ensimmäisistä tahdeista lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti