torstai 31. maaliskuuta 2011

Torstaiduo: Vapaapäivä


Vapaapäivä on Ninni Poijärven toisen soololevyn nimiraita. Levy ilmestyi vuonna 2005.

1974 syntynyt Poijärvi on vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen roots-musiikin kentällä, vaikka vaikutti aikanaan myös Club For Fiven riveissä. Poijärvi on uransa aikana tehnyt yhteistyötä lähes koko kotimaisen juurimusiikin eturivin kanssa.

Myös vapaapäivällä soittokumppanit ovat laatutavaraa. Bändistä kun löytyy sellaisia nimiä kuin Pekka Gröhn ja Olli Haavisto, niin ei voi mennä hirveän paljon pieleen.



Vaikka Poijärven ja Stepan Vapaapäivän välissä ei ole ajallisesti eroa kuin kolme vuotta, fiilikset eivät voisi juuri kauempaa toisistaan olla. Alkuvuodesta 2008 Sodankylästä kuului Stepan soundi, joka herätti yllättävän paljon mielenkiintoa myös eteläisimmillä leveyspiireillä. MC-levy karautti viikoksi Suomen viralliselle listallekin.

Stepan yleinen hienous on ironiassa, vaikka Vapaapäivässä blingbling-jätkille vinoilu ei pääsekään esimerkiksi Lottovoittajan tavoin esiin. Vapaapäivä oli parikymppisen miehen ensimmäinen video.

1 kommentti:

  1. Kiitos näistä. Ninni ja Stepa ovat molemmat niminä tuttuja, vaikken tuotantoihin olekaan hirveästi tutustunut. Näin kevätauringon lämmittäessä pisteet veti tästä kaksikosta kotiin Stepa. Kaikessa (tarkoituksellisessa) korniudessaan tuo Sodankylän Sankarin biisi saa aina hymyn huulille.

    VastaaPoista