Queen oli eräs musiikkivideoiden suurista edelläkävijöistä. Bohemian Rhapsody oli aikanaan maailman kalleimpia ja vaikeatekoisimpia videoita.
Bändi panosti videoiden ideointiin ja toteutukseen paljon. Esimerkiksi Radio GaGa:a varten jouduttiin massiivinen avustajajoukko harjoituttamaan usean viikon aikana. Nykyään homma hoidettaisiin tietokoneanimaatiolla viidessä minuutissa.
Bändin videot herättivät myös laineita erityisesti BBC:n lasissa. Radio Ga Ga:sta oltiin löytävinään natsiviittauksia, vuoden 1982 Body Language kiellettiin BBC:llä ja Bicycle Racen 50 alastonta naistakin olivat joillekin piireille liikaa. Alunperin tuotakin videota muokattiin ja pyöräilykohtaukset sensuroitiin efekteillä.
I Want To Break Free sentään selvisi ilman suurempaa sensuuria, vaikka pientä kummastusta herättikin. Bändihän itse suhtautui tekemisiinsä melko kieli poskessa, mistä I Want To Break Free on mainio osoitus. Kuinka kujeileva onkaan viiksekkään nais-Freddien virnistys, kun hän saapuu videon alussa ovesta pölynimureineen.
Siihen virneeseen sisältyy paljon sitä, millaisena minä Queenin ymmärrän. Kuohunnan aikaansaaminen ei ollut itsetarkoitus bändille, mutta sitä ei mitenkään pyritty hillitsemäänkään.
I Want To Break Free on John Deaconin kirjoittama biisi, joka ilmestyi vuonna 1984 Works-albumilla. Videon idea puolestaan tuli Roger Taylorilta. Yksi videon pointeista oli parodioida pitkään Briteissä pyörinyttä saippuasarjaa Coronation Street.
Myöhemmillä live-keikoillahan Mercury monesti esitti I Want To Break Freen naiseksi pukeutuneena. Niinpä bändin kiertuerekvisiittaan kuului mm. kymmenet tekorinnat. Roudareiden mukaan niitä tarvittiin useat, koska monet saattoivat kuljetuksessa hajota tai sitten vain kulua käytössä. Ainakin kerran Mercury myös viskasi rintansa biisin lopuksi yleisöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti