tiistai 23. elokuuta 2011

Alkusyksyn kovimmat

En ole koskaan ollut suuri syksyn ystävä, varsinkin nuorempana syksyn saapumisessa oli tasan se hyvä puoli, että lätkäkausi alkaa. Nykyään osaan sentään nauttia kuulaista syyspäivistä ja öisissä syyssateissa on ehdotonta tunnelmaa.

Sekin hyvä puoli syksyssä on, että levyjen julkaisurintamalla alkaa tapahtua. Kesä-heinäkuussa mielenkiintoiset uudet julkaisut ovat yleensä laskettavissa yhden käden sormilla. Elokuusta marraskuuhun uusia mielenkiintoisia julkaisuja tulee saman verran viikossa.

Otetaanpa muutama poiminta lähiajoilta:

31.8. The Nightwatchman, 6.9. Horrible Crowes, 7.9. The Jayhawks, 7.9. Regina, 14.9. Chuck Ragan, 10.10. Ryan Adams, 25.10. Tom Waits, 31.10. Metallica&Lou Reed.

Esimerkiksi näillä kannattaa aloittaa.

Mutta entä kotimaiset? Jos mediahypeä on uskominen, syksyn aikaan ilmestyy tasan yksi kotimainen levy. (Pointsit videon Sin City-kuvastolle).


Onneksi hyviä kotimaisia levyjä ilmestyy, vaikka ne eivät varmaan kymmeniä tuhansia myykään. Kannattaa huomioida ainakin 31.8 ilmestyvä Maija Kaunismaan levy, 2.9. ilmestyvä Mystons-levy, 21.9. New Tigers (turkulainen debyyttinsä julkaiseva bändi, kandee tsekata) ja 21.9. ilmesty myös Kemopetrolin paluukiekko.

Lisäksi on tietysti kaikki ne uudet levyt ja artistit, joista ei vielä tiedetä ainakaan täällä suunnassa mitään. Uusia tuttavuuksia ja syvempiäkin ystävyyssuhteita tulee solmittua joka syksy useita kymmeniä. Ja sitten vielä minua sanotaan epäsosiaaliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti