torstai 18. elokuuta 2011

Torstaiduo: Sail Away


David Gray oli 1990-luvun lopussa yksi singer-songwriter-maailman suuria toivoja. White Ladder -levy ja sen pari isoa hittiä (mm. Sail Away ja Babylon) herättivät suuren kiinnostuksen Grayn tekemisiä kohtaan, mutta sekin tapahtui vasta toisella julkaisukierroksella.

Alkujaan loppuvuodesta 1998 julkaistu White Ladder julkaistiin nimittäin vuonna 2000 uudelleen, jolloin se saavutti suosiota yleisen singer-songwriter-buumin myötä. Vaikka Gray oli suosittu tuohon aikaan, miehen potentiaali ja hyvä hype jäivät hyödyntämättä parhaalla mahdollisella tavalla.John Fogertyn 1986 julkaistu levy Eye of the Zombie oli jatkoa melko hyvin kaupallisesti ja arvosteluin vastaanotetulle Centerfield-levylle. Zombie ei kuitenkaan kerännyt juurikaan huomiota, eikä se kovin kummoinen levy olekaan, vaikka sille on muutama kelpo raita osunut. Siinä mielessä se on sukua vuonna 2004 julkaistulle Deja vu All Over Again -levylle.

Levyn päätösraita on Sail Away. Se, kuten suurin osa muustakin levystä, on varsin epätyypillistä materiaalia ex-CCR-miehelle. Fogertyn tuotannoksi biisin tunnistaan oikeastaan vain Johnin äänen vuoksi. Herkkä balladi on kuitenkin kiistatta levyn parhaimmistoa.

Eye of the Zombie oli Fogertyn viimeinen levy 80-luvulla. Zombien jälkeen hän keskittyi lähinnä perhe-elämään. Paluunsa ja 1997 ilmestyneen mainion Blue Moon Swamp -levyn jälkeen Fogerty myösi, että Zombien jälkeen takki oli tyhjä. Hyvä, että tauko tuli pidettyä, sillä vuoden 1997 jälkeen mies on julkaissut kaksi erinomaista levyä (Blue Moon Swamp ja Revival, josta tulikin aikanaan kirjoitettua pari sanaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti