perjantai 12. elokuuta 2011

Viikon video: Lady Gaga - The Edge of Glory

Tämän hetken puhutuin ja seuratuin poptähti Lady Gaga jakaa mielipiteitä missä ikinä liikkuukaan. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että neiti Germanotta on nerokkainta, mitä on ollut tarjota pitkään aikaan. Nyky-Madonnalla Gaga pyyhkii pöytää mennen tullen.

The Edge of Glory on neidon viimeisimmän albumin Born This Way yksi single. Video kuvattiin kuluvan vuoden maaliskuussa kahden päivän sessiossa.

Videota varten haettiin mittavaa avustajalaumaa erilaisilla ilmoituksilla. Videossa piti alkuperäisen suunnitelman mukaan myös näkyä liuta New Yorkin maamerkkejä, mutta suunnitelmat muuttuivat oletettavasti sen vuoksi, että videon ohjaajaksi alunperin kiinnitetty Joseph Kahn sai mennä prosessin aikana menojaan. Videon ohjasi lopulta Gaga itse taustajoukkojensa avustuksella.

Biisi itsessään on Lady Gagaa stadionrockeimmillaan. Gaga haki vaikutteita tälle raidalle muun muassa Bruce Springsteeniltä, joten on kai vain sopivaa, että myös Clarence Clemons esiintyy sillä. Yhteistyö Lady Gagan kanssa jäikin kesäkuussa menehtyneen Clemonsin viimeiseksi kirjoitukseksi pitkään ansioluetteloonsa.

Video sai ensiesityksensä kesäkuun 16., vain kaksi päivää myöhemmin Clarence kuoli. Clemons ja Gaga esiintyivät yhdessä 25. toukokuuta American Idolin finaalissa. Tämä jäi E Street Bandin saksofonistin viimeiseksi esiintymiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti