torstai 25. elokuuta 2011

Torstaiduo: Wanted Dead Or Alive


Wanted Dead or Alive on Warren Zevonin vuonna 1970 julkaiseman levyn nimiraita. Levy julkaistiin uudelleen vuonna 2003 Zevonin kuoleman jälkeen. Zevonin ensiaskelista ei musiikkimaailmalle jäänyt kovin suuria merkkejä, sillä levy oli totaalinen floppi. Zevon oli myös varsin omapäinen levyprojektinsa suhteen ja erotti tuottajan kesken matkan. Zevon myös halusi soittaa useimmat levyn soittimet omin päin.

Totaalinen kaupallinen ja kriitikoiden tyrmäys johti siihen, että Zevon julkaisi seuraavan levynsä vasta kuusi vuotta myöhemmin, mikä 70-luvulla oli elinikä. Tuo levy otettiin kuitenkin hyvin vastaan ja Zevon sai käynnistettyä mittavan uran.


Bon Jovin suuriin menestyksiin kuuluva kolmosalbumi Slipery When Wet julkaistiin 1986. Wanted Dead or Alive oli kolmas levyltä irrotettu single. Edelliset (You Give Love a Bad Name ja Livin' on a Prayer) olivat menneet Billboardin kärkeen. Wanted Dead or Alivestakin tuli iso hitti, mutta se joutui kuitenkin tyytymään parhaimmillaankin seitsemänteen sijaan.

Jon Bon Jovi on kertonut olevansa suuri länkkärifani ja varsinkin hänelle oli iso asia tehdä vanhaa länttä henkivä biisi. Hyvinhän siinä onnistuttiinkin. Jon on myös muistellut, että Bob Segerin Turn the Page olisi vaikuttanut isosti Wanted Dead or Aliven syntyyn.

Alunperin Bon Jovi suunnitteli 80-luvun puolivälissä kokonaista villin lännen kuvastoa hyödyntävää teemalevyä, mutta ajatus kutistui lopulta yhdeksi biisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti