perjantai 18. maaliskuuta 2011

Viikon video: Peter Gabriel - Sledgehammer

Aikanaan Genesiksessä laulanut Peter Gabriel ei nykyisellään ole se maailman mediaseksikkäin artisti. Kun vuonna 1986 Gabriel julkaisi So-albumin, asiat olivat toisin. Sledgehammer-hitin vetämänä levy meni Gabrielin aiempien levyjen tapaan ykköseksi, mutta Jenkeissä So kipusi listakakkoseksi. Tämä oli merkittävä läpimurto, sillä Gabrielin aiemmat tekemiset eivät olleet juuri mainetta keränneet.

Sledgehammerin musiikkivideo on biisin tavoin jäänyt elämään. Se oli teknisesti huikea näyttö ja vaati kovaa panostusta tekijöiltään. Myös rahapussin piti olla tätä kuvatessa kunnossa. Video kuvattiin freimi kerrallaan ja Gabriel itse vietti paikallaan maaten 16 tuntia.

Video on myös kerännyt 25 vuodessa kahmalokaupalla huomionosoituksia. Kun MTV:llä 1999 valittiin 100 kaikkien aikojen parasta musiikkivideota, Stephen R. Johnsonin ohjaama Sledgehammer valittiin neljänneksi. Vuoden 1987 MTV Video Awardseissa video palkittiin yhdeksällä pystillä, mikä on ennätys edelleen. Se on myös MTV:n historian eniten soitettu video.

1 kommentti: