tiistai 18. tammikuuta 2011

Levyarvostelu: The Bellrays - Black Lightning


The Bellrays juhlisti 20-vuotista uraansa viime vuoden lopulla The Black Lightning -levyn julkaisulla. Kyseessä on jo kiitettävään uraan yltäneen kalifornialaispumpun 12 levy.

Bellrays on tullut tunnetuksi yhdistämällä garagerockiin soul-vaikutteita. Black Lightning jatkaa hyväksi todettuja kaavoja, eikä eroa tyylillisestä yhtyeen aiemmasta tuotannosta juurikaan. Jotkut voisivat sanoa yhtyeen polkevan paikallaan, mutta toisaalta ei omilla vahvuuksilla toimimisessa mitään vikaa ole.

Black Lightning on ehkä suomalaisesta näkökulmasta ilmestynyt väärään vuodenaikaan. Esimerkiksi Power to Burn -kappaleesta välittyvä surf-rock-vaikutteet eivät ole loskassa vaeltavan kansalle tässä vaiheessa vuotta relevantteja. Yleisestikin levystä hehkuu kalifornian aurinko ja uskoisinkin Black Lighningin toimivan etenkin automusiikkina täydellisesti. Täytyykin kaivaa levy nafataliinista keväämmällä.


Black Lightning on perusvarmaa rockia, joka ei nyt herätä lyriikoillaan syvällisiä ajatuksia. Mutta se mikä sanomassa menetetään, korvataan reilusti asenteessa.

Miksi kuunnella: Toimii kesäisellä road tripillä kuin häkä saunassa.

Paras hetki: Sun Comes Downin tunnelma ja Lisa Kekaulan revittelyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti