perjantai 7. tammikuuta 2011

Viikon video: Kolera - Anna mulle lovee

Oulussa 1985 päivänvalon nähnyt Kolera eli aktiivisinta kauttaan 90-luvun vaihteen molemmin puolin. Bändi oli mm. Suomi-rapin maineekkaassa etulinjassa yhdessä Raptorin, MC Nikke T:n ja Pääkkösten kanssa, kun bändi levytti 1989 veisun Suomi on Euroopan kallein maa.

Viikon video on kuitenkin kesältä 1992, kun Jukka Virtasen luotsaamassa Levyraadissa nähtiin Koleran näkemys Mikko Alatalonkin tunnetuksi tekemästä Anna mulle Lovee-veisusta. Biisi promosi myöhemmin saman vuoden syksyllä ilmestynyttä kolmatta Kolera-albumia Suolaista ja makeaa.

Alkujaanhan lukuisissa leffoissa, tv-sarjoissa ja muissa yhteyksissä käytetty Gimme Some Lovin' on 60-luvun lopulta ja Spencer Davis Groupin käsialaa.

Kolera on bändi, joka ei koskaan ole ottanut itseään turhan vakavasti. Myös tässä videossa itseironia ja huumoripisteet ovat kohdallaan. Liekö huumoriarvoilla ollut tekemistä sen kanssa, että Kolera nappasi Levyraadin voiton biisillä.

Anekdoottina mainittakoon myös, että Hannu Salama on kirjoittanut aikanaan kirjan Kolera on raju bändi. Tämä tapahtui toki ennen oululaisen bändin perustamista. Tarinan mukaan bändi ei tiennyt nimeä valitessaan Salaman kirjan olemassa olosta.

1 kommentti:

  1. Kolera niminen yhtye vaikutti aikoinaan 1970 pikkeilla Helsingin Laajasalossa. "Kolera on raju bändi" teksti oli maalattuna tienvieressä olevaan kallioon.

    VastaaPoista