torstai 20. tammikuuta 2011

Torstaiduo: Lautturi




Vuonna 1990 julkaistu Historian suurmiehiä oli Eppu Normaalin 11. studioalbumi. Tahroja paperilla oli tuon levyn hitti, mutta levyltä löytyy myös Lautturi. Kyseisestä biisistä Egotrippi värkkäsi coverin, joka julkaistiin 1998 Alter Ego -levyllä.

Levy syntyi (jälleen kerran) tuskaisen pusertamisen jälkeen, vaikka studiossa ei Epuille epätyypilliseen tapaan muhittukaan kuin kolme kuukautta. Deadlinet toisensa jälkeen paukkuivat. Lopulta vuodelle 1989 suunniteltu levy ilmestyi loppukesästä 1990. Levy oli ensimmäinen Eppu-levy, jolla Sami Ruusukallio soitti bassoa.



Jos Eppujen Lautturi hautautui tavallisena albumiraitana unohdukseen, PMMP:n Lautturi tuskin unohtuu ihan hetkeen. 2009 Veden varaan -albumilla ilmestynyt biisi on yksi PMMP:n uran suurimpia hittejä.

Biisi oli levyn toinen radiosingle, mutta sitä ei julkaistu kaupallisena singlenä lainkaan. Tästä huolimatta kappale, kuten levykin, oli vuoden 2009 soivat radiossa tiuhaan. Veden varaan palkittiin mm. Emma-gaalassa Vuoden albumina.



P.S. Ensimmäisen suomalaisen Lautturin julkaisi kuitenkin Paula Koivuniemi vuonna 1987. Kyseessä on tulkinta venäläisestä iskelmästä, johon suomalaiset sanat on tehnyt Junnu Vainio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti