sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Levyarvostelu: Social Distortion - Hard Times And Nursery Rhymes


Hard Times And Nursery Rhymes on punkin kultaisena vuonna 1978 perustetun californialaispumppu Social Distortionin paluu levyttäväksi bändiksi. Mike Nessin johtaman kokoonpanon edellinen levy on vuodelta 2004.

Ness onkin ainoa pumpun alkuperäisjäsenistä. Toinen pitkäaikaisjäsen Dennis Danell lähti viikatemiehen matkaan jo vuosikymmen sitten.

Tuore levy esittelee kuitenkin yhä elinvoimaisen bändin, joka ei turhia kikkaile. Vuonna 1983 ilmestyneestä ensilevystä säilynyt tyyli tuntuu yhä olevan tallella. Mutkat on vedetty sopivasti suoriksi. Ensitahdeista lähtien on selvää, että nyt rypistetään tosissaan, mutta rentoutta unohtamatta. Koukkua ja tarttuvia riffejä löytyy useammankin illan piristeeksi.

Social D:n musiikista aina pilkottaneet vaikutteet. Ness ehti 90-luvun lopulla tekemään mainion cover-levynkin, jota suosittelemme isosti Spotifyn omistavalle kansanosalle.

Myös Hard Timesilla monenkirjavat vaikutteet pilkistävät kivasti. Kakkosraita California voisi olla vaikka 60-luvun Rolling Stones -albumilta unohtunut raita. Machine Gun Blues taas tuo yllättävänkin paljon mieleen Pearl Jamin.13 raitaa käsittävä levy on juuri sopivan mittainen. 47-minuuttinen levy pysyy läjässä ja sen jaksaa kuunnella vaivatta. Yksinkertainen on jälleen kaunista. Ei tästä punk paljon parane.

Social D on muuten Ruotsin puolella festaroimassa heinäkuun alussa mm. Frank Turnerin kanssa. Siitä saisi luultavasti helposti ja suht edullisesti pari kovaa nimeä myös heinäkuisille Suomen festareille. Vai mitä Merimaa?

Miksi kuunnella:
Levy jossa jokainen palikka loksahtaa kohdalleen.

Paras hetki:
Se kun tajuaa, että käsissä on todella kova levy. Tapahtunee viimeistään yhdeksännen biisin Writing On The Wallin kohdalla.


Kuuntele Hard Times And Nursery Rhymes itse Spotifyssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti