maanantai 18. lokakuuta 2010

Dumarin totuudet julki

Keskiviikkona kauppoihin lävähtää Tuomari Nurmion uusi levy Paratiisin puutarha. Samana päivänä hyllyihin löytää myös Dumarin oma kirja. Odotamme mielenkiinnolla, mitä 580 sivun lehdille on saatu painettua Jukka Lindforsin ja kumppaneiden toimesta. Kirjan keskipiste täyttää marraskuun lopulla 60 vuotta, joten varsin hyvään aikaan nämä julkaisut ajoittuvat.

Uuden levyn ekan sinkun nimi on Onnnen numero. Sen voi kuunnella Ratas Musicin soittimesta.

Nurmiosta kiinnostuneiden kannattaa myös päivystää samaisena keskiviikkona (20.10.) television ääressä kello 18.30. Nurmio on vieraana tv1:n Puoli seitsemän-ohjelmassa.

Lisää luonnehdintoja levystä voi lukea alta. Aiemmin päivällä lävähti sähköpostiin Rataksen tiedote:



Uusi albumi on temaattinen kokonaisuus, kuten Nurmion levyt useimmiten ovat. Paratiisin puutarha on varjoistaan huolimatta tunnelmiltaan poikkeuksellisen valoisa. Albumin kuuntelu on puhdistava kokemus: Tuomion päivästä, epäilyksistä ja syyllisyydentunnoista kuljetaan levyn kahdentoista biisin aikana paratiisin puutarhaan. Pitkäsoitto alkaa tutumman kuuloisella nyrjähtäneellä soinnilla, ja päätyy riisuttuun, lempeämmässä valossa näyttäytyvään Tuomariin. Albumi on myös herkullinen löytöretki kaikille musiikkidiggareille; viitteitä klassikoihin on siroteltu kappaleisiin taidolla. Paratiisin puutarhassa on monta tasoa – se mitä siitä saa riippuu kunkin kyvystä ymmärtää.

Tuomari työsti levyä samanaikaisesti kirjan ja monien muiden retrospektiivisten projektien kanssa. Puolet lauluista on kirjoitettu tänä vuonna ja loputkin viimeisten kolmen vuoden aikana. Yhteistyöstä Janne Haaviston ja Mamba Assefan kanssa Nurmiolla oli hyviä kokemuksia jo aiemmin ja uuden levyn tanssigroove rakentuukin näiden kahden lyömäsoittajan luomalle perustalle. Albumin tuottajaksi Tuomari pestasi Jannen, joka kokosi studiobändin molemmille tutuista soittajista. Esimerkiksi Pekka Gröhn näppäilee levyllä keybordeja ja bassoa, ja Miikka Paatelainen monenlaisia kielisoittimia kitaroiden lisäksi. Levyllä soittaa yhteensä 18 muusikkoa.

Biisilista: 13 päivää, Tuomion päivä, Rakkautta rahalla et saa, Syyllinen, Hunajainen kuu, Onnen numero (1. single), Pahaa joulua, Ei kukaan pääse pakoon, Lemmensairas, Sähkö!, Tulivuori, Paratiisin puutarha. Kaikki sanat ja sävellykset Tuomari Nurmio. Albumin tuottaja Janne Haavisto. Levyä on äänitetty viidessä eri studiossa eli Inkfish-studiot, E-studio, MuFarang-studio, Rillumarei-studio ja Finnvox-studiot. Paratiisin puutarha julkaistaan digipackina, vinyylinä jossa on cd-levy mukana sekä tavallisena cd-levynä. Singlet julkaistaan vain digitaalisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti