torstai 3. helmikuuta 2011

Torstaiduo: It's My Life




Omaa elämäänsä ovat julistaneet vuosien saatossa lukuisat artistit. Edelleen parhaan It's My Lifen on tehnyt The Animals. 1965 ilmestynyt biisi kipusi ilmestyessään Brittilistan seitsemänneksi. Jenkeissä biisi oli parhaimmillaan sijalla 23.



Nigerialaissyntyinen toisen polven hammaslääkäri Ruotsista tanssitti eurodisco-kansaa 1992 hitillään It's My Life. Kyse on tietysti Alban Uzoma Nwapasta, joka tunnetaan paremmin nimellä Dr. Alban.

It's My Life oli Albanin suurin hitti. Se meni listaykköseksi Saksassa, Ruotsissa ja Itävallassa. Se ei kuitenkaan ollut Dr. Albanin ensimmäinen ykköshitti Ruotsissa. Jo pari vuotta aikaisemmin No Coke oli kivunnut länsinaapurissa listakärkeen.

Hitin vetämänä myös miehen kakkosalbumi One Love myi kelpo lukemia ympäri Eurooppaa. Itävallassa se käväisi jopa albumilistan kärjessä.



P.S. Oman elämänsä teeman ympärillä ovat pyörineet myös monet muut. Talk Talk teki alkuvuodesta 1984 oman versionsa aiheesta. Peräti kolmeen otteeseen singlenä julkaistusta biisistä tuli viimein 1990 hitti ja se oli parhaimmillaan Brittilistalla sijalla 13. No Doubt coveroi Talk Talkin biisin 2003, jolloin biisi ylsi myös 20 kärkeen.

Lisäksi Bon Jovi julkaisi 2000 Crush-albumillaan oman It's My Lifensa. Biisistä tuli yksi bändin suurimpia hittejä, vaikka Jenkeissä biisi ei isommin suosiota kerännytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti