perjantai 11. helmikuuta 2011

Viikon video: Mikko Alatalo - Rokkilaulaja

Puoluepoliittista yhteistyötä

Tämä Keskusta-kansanedustaja Mikko Alatalon Rokkilaulaja ei nyt ihan tarkalleen ole musiikkivideo, mutta pakko se on ottaa silti käsittelyyn.

Vuoden 1977 Euroviisuihin Lontooseen Suomesta lähetettiin Monica Aspelundin kymmenenneksi sijoittunut Lapponia. Rokkilaulaja jäi valitettavasti Suomen karsintojen kuudenneksi.

Rokkilaulaja on samana vuonna ilmestyneen albumin nimiraita. Samalta levyltä löytyy myös Alatalon Anna mulle lovee, josta olikin ohimennen puhetta tällä samalla ohjelmapaikalla.

Noihin aikoihin Mikon yhteistyö Juicen kanssa oli hiipunut ja kuvioihin oli tullut yhä kiinteämmin Harri Rinne. Rinne oli keskeisessä osassa tämän(kin) huumoripläjäyksen synnyssä.

Rinteen kautta Euroviisukarsintoihin esiintymään löytyi myös sittemmin maamme poliittisessa eliitissä vaikuttanut Veltto Virtanen, joka vetää pisteet kotiin viettelevän rock-jumalan roolissa Gary Glitter-tyyppisessä valkoisessa haalarissaan.

Huumoriviisarit ovat muutenkin kohdillaan. Gary Glitterin lisäksi Mikon vermeet ovat kuin suoraan 70-luvulla mainetta niittäneen Bay City Rollersin vaatekaapista. Tabula Rasa (mm. Heikki Silvennoinen) komppaa taustalla nöyrästi elastisessa Beatles-hengessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti