perjantai 25. helmikuuta 2011

Viikon video: Red Hot Chili Peppers - Dani California

Red Hot Chili Peppers on vuosien saatossa tehnyt useammankin sykähdyttävän musiikkivideon, vaikka musiikillinen käyrä onkin ollut viime vuosina laskussa.

Aikanaan Californication-video iski videopelinörttiin kuin tuhat wattia. Kun on suht simppeli idea ja se toteutetaan huolella, se kantaa pitkälle.

Luodaan kuitenkin katsaus 2006 julkaistun Stadium Arcanum-kiekon Dani California-biisiin. Yhdeksi suurimmista RHCP-hiteistä nousseen biisin video sai ensiesityksensä huhtikuussa 2006. Myös video oli iso hitti. Mm. MTV video awardseissa video voitti yhden pystin ja oli ehdolla useammassakin kategoriassa.

Alun perin videon ohjaajaksi hamuttiin Mark Romanekia, mutta tämä kieltäytyi. Tilalle löytyi American History X:n ohjaajanakin mainetta niittänyt Tony Kaye.

Videon idea on yksinkertaisuudessaan nerokas, ainakin musafriikin mielestä. Vajaaseen viiteen minuuttiin on puristettu iso pala populaarimusiikin historiaa Elviksestä RHCP:iin.

Käsitellyksi tulevat niin eri tyylisuuntaukset kuin tunnetut artistitkin. Genrejen kirjosta löytyy rockabilly, Britti-invaasio, psykedelia, funk, glam rock, punk, goottimetalli, tukkametalli ja grunge.

Artisteista löytynee viittauksia ainakin seuraaviin: Elvis, Beatles, Parliament, Prince, Nirvana, Jimi Hendrix, David Bowie, Sex Pistols, Misfits, Danzig, Mötley Crüe ja Aerosmith.

Ei muuta kuin bongailemaan.


v

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti