perjantai 4. helmikuuta 2011

Viikon video: Apulanta - Anna Mulle Piiskaa

Suomen kautta aikojen suosituimpiin rock-bändeihin kuuluva Apulanta julkaisi kolmannen studioalbuminsa vuonna 1997. Albumin nimi oli ytimekkäästi Kolme ja se myi kultaa jo ennen ilmestymistään. Levyltä löytyy myös orkesterin ehkä menestynein kappale, Anna Mulle Piiskaa.

Anna Mulle Piiskaa -single rikkoi ylivoimaisesti kaikki edelliset myyntiennätykset Suomessa. Edellinen ennätys oli Dingon hallussa, jonka Autiotalo-sinkku myi 10 000 kappaletta. Piiskaa-single ylitti platinarajan eli 30 000 myytyä levyä.

Tulevasta hittibiisistä oli kuvattu video jo noin puoli vuotta aikaisemmin, joulukuussa 1996. Video kuvattiin Heinolassa, basisti Tuukka Temosen lapsuudenkodissa. Sittemmin yhtyeestä eronnut ja kokonaan videohommiin siirtynyt Temonen on ohjannut kaikki Apulanta-musiikkivideot, lukuun ottamatta viittä videota.


Video kuvattiin nimenomaan kyseistä singleä varten sekä vauhdittamaan Kolme-albumin myyntiä. Minimaalinen budjetti oli noin 10 000 markkaa, josta yli puolet meni editointiin. Temosen mukaan videon kuvaukseenkin meni vain pari hassua tuntia. Videolla esiintyvät myöskin rumpali Sipe Santapukin sisko ja veli.


Piiskaa-video on ainoa Tuukka Temosen tekemä video, joka on saanut tuotantotukea. Tosin sekin myönnettiin vasta useita kuukausia videon valmistumisen jälkeen.


Huhtikuussa 1997 Anna Mulle Piiskaa valittiin yleisöäänillä vuoden musiikkivideoksi Jyrki Video Awardseissa. Se on Tuukka Temosen mielestä Apulannan pitkän historian onnistunein musiikkivideo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti