perjantai 11. helmikuuta 2011

Kirjakorneri: The Doors


Ben Fong-Torresin ja The Doorsin yhteistyössä kirjoittama The Doors avaa ovet yhden 60-luvun isoimman bändin maailmaan. Rock-elämänkerroissa antoisinta on se, että kuulee historiikin tekijöiden itsensä kertomana, niin tässäkin tapauksessa.

Fong–Torres, entinen Rolling Stones-lehden toimittaja, on haastatellut bändin elossa olevia jäseniä, ystäviä ja Jim Morrisonin perhettä. Lopputuloksena on hieno kuva aikanaan ihastusta ja pahennusta herättäneestä bändistä. Morrisonin osuudet on työstetty vanhojen artikkeleiden ja haastattelujen pohjalta. Ben Fong-Torres oli vastuussa Jim Morrison tiettävästi viimeisestä haastattelusta.

Kirja ei varsinaisesti tuo esille mitään uutta The Doorsista mutta asiasta tietämättömälle se on riittävä läpileikkaus yhtyeen historiaan. Olennaisena teemana kirjassa voisi pitää bändistä vellovien huhujen oikaisemista Ray Manzarekin ja kumppanien toimesta. Oli asioista mitä mieltä tahansa, on mielenkiintoista lukea yhtyeen jäsenten kokemuksia ja näkemyksiä tuosta ajasta.

The Doors –kirjan ainoat kysymysmerkit heräävät siitä kuinka todenmukaisia bändin elossa olevien jäsenten tarinat ovat. Ainakin Manzarekilla on ollut jonkinlaisena elämäntehtävänä vaalia Morrisonin perintöä.

Loppulauselma: Kirja on saanut kritiikkiä sen irrallisuudesta 60-luvun ajankuvasta. Lukekaa historiaa, jos siitä kaipaatte tietoa.

Erityistä: Yli 200 valokuvaa The Doorsin eri vaiheista, tekevät teoksesta upean visuaalisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti