keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Levyarvostelu: Danko Jones - Below The Belt


Mies Mustissa: Nyt on sitten kovia kierroksia tarjolla, eller hur?

Daddy Cool: Erittäin. Jo jossain Suomen musiikkilehdissä sovinisteiksi haukutun Danko Jonesin uusin Below The Belt potkii kuin mummo haudassa.

MM: Oli muuten Soundissa. Kehtasivat myös antaa uudelle Gaslight Anthemille vaan neljä tähteä. Mutta joo, Kanadan pojilta kovaäänisen rockin soittaminen on ennenkin onnistunut. Eivätkä ole toimivaa konseptia muuttaneet. Talla lyödään jo avausraidalla I Think Bad Thoughts lattiaan, eikä sen jälkeen turhaan hidastella kaarteissakaan.

DC: Danko on tehnyt huomattavasti tasapainoisemman kuin Never Too Loud (2008) oli. Miksi vaihtaa hyväksi todettua kaavaa?

MM: Niinpä. Sanoisin Below The Beltin olevan parasta Dankoa sitten Sleep Is The Enemyn (2006). Jos joku ei aiemmin ole kanadalaispoppoosta pitänyt, ei tämä levy varmaankaan sellaisen ihmisen päätä käännä, mutta en näe mitään syytä, mikseivät fanit tätä diggailisi. Näiden rallien live-potentiaali on myös ilmeinen.DC: Danko Jones on erittäin kova livebändinä. Levy aiheutti jo ennen ulostuloaan porua kun ensimmäisen sinkkubiisin Full Of Regretin videoon on laitettu rahaa haisemaan. Paikoittain videossa vilahtelevat Elijah Wood, Lemmy ja Selma Blair. Itse en näe tässä kyllä mitään ihmeellistä. Danko Jonesin videoissa tosin aiemmin ei ole hirveästi kikkailtu.
Mistä lähtien rahan käyttö on ollut kiellettyä? Näkeekö Mies Mustissa muuten merkkiäkään sovinismista videossa?MM: En kyllä. Miehisessä maailmassahan tässä liikutaan, mutta eipä Danko Jones varmaan runotyttöjen sydäntä muutenkaan ole lähellä. Mutta lienee nuo sovinismipuheet liittyvät enemmänkin tuohon levyn kanteen. Ei se Spinal Tapin Smell The Glovea sovinistisempi ole.

DC: Joka toisen rap-levynkin kansi lienee kattaa tuon paremmin. Mutta asiaan! Levy ei sinällään tuo montaa erikseen nostamisen arvoista kappaletta mutta on hienosti tasapainossa.

MM: Kyä näi o! Below The Belt on positiivisessa mielessä tasaista mattoa. Voisin kuvitella, että jos levy olisi yhtään pidempi, runttaus alkaisi puuduttaa, mutta nyt levy on karvan verran yli puoli tuntia. Sen jaksaa kuunnella hyvin yhdellä istumalla. Myös autossahan tämä toimii kuin tauti.

DC: Mikä parempaa kuin luu-ulos ja danko sisään? Seksi?

MM: Minä laiittaisin ehkä sen luun sisään Dankon tahtiin, mutta vedäpä yhteen Below The Belt yhteen kolmella sekstistisellä adjektiivilla.

DC: Nahkainen, runttaava ja riisuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti