maanantai 26. heinäkuuta 2010

Keikalla: Ilmiö

Runsas 1500 ihmistä löysi tiensä Turkuun Uittamon paviljongin tuntumaan lauantaina. Heinäkuun ensimmäinen helteetön päivä ei juhlatunnelmaa latistanut vaan toista kertaa järjestetty Ilmiö vietiin läpi varsin välittömässä ilmapiirissä. Monia tuttuja näkyi ja muutenkin tuntui siltä, että kyseessä oli vain tavallista isompi kaveripiirin kokoontuminen.

Myös bändit olivat mainioita. Liekki, Magyar Posse, Cleaning Women... Varsinkin Laineen Kasperi Palavine kaupunkeineen sekä torviin vahvasti tukeutunut ulkomaanelävä Markscheider Kunst ansaitsevat virtuaalisen hatunnoston jälkikäteenkin, vaikka jälkimmäisen keikka jäikin harmillisen lyhyeksi bändistä tai järjestäjistä riippumattoman myöhästymisen vuoksi.



Isommilla festareilla odottelua/välimatkoja väistämättä tulee. Uittamon paviljongin liepeet ovat sen verran kompaktit, että seuraavan bändin pystyi hyvin kuulemaan, vaikka viereisellä lavalla lopettanutta bändiä olisi seurannut eturivissäkin.

Kaiken kaikkiaan mainio tapahtuma, jolle uskaltaa alan hurjasta kilpailusta huolimatta povata lupaavaa tulevaisuutta. Kasvunvaraakin lienee olisi, mutta sitten tulisi tilan rajoitukset vastaan. Toivoa sopiikin, että Ilmiö ei lähde hallitsemattomasti kasvattamaan volyymiään. Isojen festarisarjassa leikitään tällä hetkellä tulella, eikä Ilmiönkään tulevaisuus olisi kovinkaan turvattu isommissa painoluokissa.

Ja vaikka Ilmiö isompanakin festarina vakiinnuttaisi asemansa, olisi surullista nähdä profiilin muuttuvan "kaiken kansan festivaaliksi" ala DBTL. Sitten voisi vain muistella festivaalin alkuaikoja, kun "kaikki oli paremmin".



Niin ja DBTL... No, se on tällä viikolla. Matti ja Teppo, Mamba, Yö... Kaikki parhaat vaihtoehtobändit siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti