torstai 8. heinäkuuta 2010

Ruisrock 2010 tärpit

Viikonloppuna on 40. Ruisrock. Odotukset ohjelmiston suhteen olivat korkealla ja pienoinen pettymys koitti, kun ohjelmisto julkaistiin. Lähemmällä tarkastelulla viikonlopusta löytyy kuitenkin kaikenlaista enemmän ja vähemmän mielenkiintoista. Eiköhän näistä ihan kivat peijaiset aikaansaada, varsinkin kun elohopea heiluu ennusteiden mukaan reilusti hellerajojen yläpuolella. Tässä allekirjoittaneen rastivinkit viikonlopun varrelle:


PERJANTAI:


Herra Ylppö&Ihmiset - Paviljonkilava 16.45

Ylppö ihmisineen julkaisi toisen levynsä taannoin ja Pojat ei tanssi osoittautui ihan kelpo kiekoksi ajoittaisista putrosmeista huolimatta. Kokoonpanon livekunto on vielä tsekkaamatta, joten siinä riittävästi syytä aloittaa festariviikonloppu paviljonkilavan tuntumasta.



Canned Heat - Teltta 18.00

Linkki alkuaikojen Ruissin ja tämän päivän välillä. Jenkkibändi oli paikalla jo järjestyksessään toisessa Ruisrockissa 1971. Tuolloin bändi kuulopuheiden perusteella oli yksi viikonlopun kohokohdista. Odotukset on korkealla. Bändin blues-rock toiminee tautisen hyvin kuumassa alkuillassa.



Rise Against - Rantalava 20.30

Parin kevyemmän fiilistelyn jälkeen on hyvä lisätä kierroksia kohti iltaa. Punk-lauma Chicagosta toiminee siihen tarpeeseen hyvin. Tämä kuuluu niihin bändeihin, joita ei ole aikaisemmin tullut nähtyä.



Frank Turner - Converselava 21.45 (NOFX - Niittylava 21.45)

Jos vielä ei ole käynyt selväksi, niin Turnerin Frank on kova. Jopa yksi kovimmista tällä hetkellä. Mies veti fantastisen keikan viime joulukuussa Tavastialla. Iloinen jälleennäkeminen odotettavissa, vaikka festarilava ei ehkä toimikaan niin hyvin Turnerin kohdalla kuin klubikeikka. Tosin on äijällä kokemusta isoistakin lavoista. Vastikään lämmitteli Green Dayta Wembleyllä ja poikkesi tuo Glastonburyssakin. Viikonlopun ennakoitu kohokohta. Harmillisesti toinen kovasti kiinnostanut akti eli NOFX menee päällekkäin Frankin kanssa, mutta ei voi mitään.





Jaakko&Jay - Converselava 00.15 (Ozzy - Niittylava 00.15)

Perjantai päättyy tietysti Ozzyyn, mutta sitten kun Ossi alkaa kyllästyttää kannattaa siirtyä nopeasti tsekkaamaan Jaakko&Jay. Vahva veikkaus on, että jälkimmäinen keikka on parempi, ellei satu suhtautumaan Ozzyyn erityisen tunteikkaasti.






LAUANTAI:


Manna - Converselava 14.00

Lauantain voi aloittaa taas rauhallisemmin. Manna on ainakin levyllä ihan pätevää kamaa. Toivottavasti myös lavalla.



Maija Vilkkumaa - Rantalava 15.15

Vilkkumaan nykykunto pitänee tsekata, sillä tänä vuonna ilmestynyt levy on pienen sulattelun jälkeen osoittautunut ihan hyväksi järkyttävän Superpallon jälkeen. Toivottavasti Maija malttaa laulaa. Joskus on festareilla mennyt nimittäin melkoiseksi huutamiseksi esiintyminen.



Prince of Assyria - Paviljonkilava 16.30

On herättänyt kovasti pöhinää tämä, mutta itselläni on jäänyt vähemmälle kuuntelulle. Uusi bongaus myös keikkaolosuhteissa. Festareiden parasta antia onkin monasti uusiin juttuihin tutustuminen.



Ismo Alanko&Teho-osasto - Teltta 17.30

Edellinen keikka jää hieman vajaaksi, koska Ismo on syytä tsekata alusta asti. Pitkästä aikaa kokonaisen bändin kanssa soittava Ismo on kiertänyt j o 30 vuotta maamme festareita eri kokoonpanoissa. Se näkyy kuitenkin vain hyvässä. Perusvarma Ismo lienee yksi viikonlopun kovimmista.



Scandinavian Music Group - Paviljonkilava 19.00

Tätä nyt ei tarvitse muuten perustella kuin, että Terhi on ihana. Bändikin soittaa varsin kivasti.




The Specials - Teltta 20.00

Specials on yksi oman viikonloppuni odotetuimmista jutuista. Tämä menee ikävästi PMMP:n keikan kanssa päällekkäin. Paulaa ja Miraa näkee kuitenkin säännöllisesti, joten kallistun ongelmitta skapumpun puoleen.





Don Huonot - Niittylava 21.15

Donkkarit eivät ole koskaan erityisiä tunteita herättänyt, ei varsinkaan silloin kun olivat suosionsa huipulla. Myöhemmin on tullut todettua, ettei se musiikki niin raivostuttavaa ollutkaan. Pitäähän se siis tsekata, oliko hype mitenkään perusteltua 90-luvulla. Sitä paitsi yhteislaulu festareilla on luultavasti tämän biisin kohdalla komeaa kuultavaa.



Michael Monroe - Rantalava 22.45 (Jätkäjätkät - Teltta 22.45)

Mike on yleisesti ottaen hyvä esiintyjä kokoonpanosta riippumatta. En usko, että uusi bändi tekee poikkeusta sääntöön. On siinä ainakin pystyviä soittajia. Jos hikinen rock ei kiinnosta teltassa on tarjolla aina yhtä mainio Jätkäjätkät. Vaikea valinta tämäkin.






The Sounds - Niittylava 00.00

Oli viime vuonna hyvä, eikä varmaan ole nytkään huono. Bändi on kasvattanut tasaisesti suosiotaan Suomessa, joten luulisi, että myös yleisön puolella löytyy tunnelmaa.



SUNNUNTAI:


Samuli Putro - Rantalava 12.45

Putron soolomateriaali on pirun paljon parempaa kuin Zen Cafe koskaan oli. Toivottavasti on myös lavalla parempi.



Popeda - Niittylava 14.15 (Kaikukasti - Converselava 14.00)

Okei, tätä ei oikeastaan voi selittää mitenkään. Paitsi, että onhan minun kerran elämässäni kuultava Paten Born To Run -tulkinta. Ne jotka eivät kärsi helteen aikaansaamasta aivokrampista suuntaavat Converselavalle tsekkaamaan Kaikukastia.





Anti-Flag - Rantalava 15.15

Anti-Flagia en ole hirveästi kuunnellut jostain syystä. Ehkä keikan jälkeen on toisin.



The Sonics - Paviljonkilava 16.30

Ja kun on alkuun päästy niin on epäilemättä syytä tsekata myös tämä.



Flogging Molly - Rantalava 17.45 (Belle&Sebastian - Teltta 18.00)

Irkkupunkia vai iisimpää fiilistelyä? Mahdoton valinta, kun menevät päällekkäin. Täytyy tehdä valinta sunnuntaina lennosta. Kumpikin kiinnostaa isosti.





Midlake - Paviljonkilava 19.00

Midlakesta on kohistu indie-piireissä jo jonkin aikaa. Itseltäni on paria näytettä lukuun ottamatta jäänyt tsekkaamatta. Don't believe the hype. Parempi todeta omin silmin onko orkesterista mihinkään.



Regina Spektor - Teltta 20.45

Regina Spektoria odotan kovasti. Kuulemma mainio konserttisaleissa. Toivottavasti saa puhallettua intiimin tunnelman myös Ruisrockin telttaan.



Florence&The Machine - Paviljonkilava 21.45 (Slash - Niittylava 22.00)

Festarien päätösnumero määräytyy myös lennosta. Tarjolla on niittylavalla Guns'n'roses-kitaristi ja paviljonkilavalla Britti-indietä. Juuri nyt kallistuisin vahvasti jälkimmäiseen, mutta festarikävijän mieli voi muuttua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti