keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Marleyn lapset

Kaikki tietävät kuinka loistava muusikko Reggaelegenda Bob Marley aikanaan oli, mutta musiikillisten ansioiden lisäksi hän oli armoton häntäheikki. Tästä todisteena on 12 lasta kahdeksan eri naisen kanssa. Marleyn geenit olivat kohdallaan, koska miltei kaikki lapset ovat suuntautuneet tavalla tai toisella musiikkiin. Vain viisi Marleyn jälkeläisistä ei ole tehnyt työkseen musiikkia.

Marleyn vaimo Rita synnytti Bobille kolme lasta, lisäksi Bob adoptoi kaksi lasta Ritan suhteiden seurauksena. Avioliiton sisällä syntyneistä lapsista eniten mainetta ovat niittäneet Ziggy ja Shephen Marley.

Ziggy syntyi vuonna 1968 ja aloitti musiikillisen uransa jo 11-vuotiaana. Ziggyn ensimmäinen bändi Melody Makers esiintyi satunnaisesti ja alkuaikoina bändin taustalaulajina toimivat isosiskot Sharon ja Cedella . Ziggy soitti Melody Makerssissä vuoteen 2000 asti, jonka jälkeen hän lähti soolouralle. Ziggyn tuotokset ovat myyneet tasaisen hyvin. Henkilökohtainen huippusaavutus tuli kuitenkin vasta vuonna 2006 julkaistun Love Is My Religionin myötä, joka voitti Grammyn.



Neljä vuotta Ziggyä nuorempi Stephen Marley aloitti uransa vuonna 1996 ja on vieraillut useilla levytyksillä. Lähes nelikymppinen Stephenin ensimmäinen soololevy Mind Control tuli ulos vasta vuonna 2007. Levyllä vierailee myös velipuoli Damien Marleyn lisäksi Mos Def. Stephen ja Damien ovatkin tehneet tiivistä yhteistyötä aina.



Vuonna 1972 Janet Hunt synnytti Rohan Marleyn, joka ei ole tehnyt musiikkia. Nuorena Rohan pelasi amerikkalaistajalkapalloa yliopistossa, jossa Rohan tapasi Lauren Hillin. He ovat 15-vuotisen yhteiselonsa aikana tehneet viisi lasta, joten geenit musiikin tekoon ovat näilläkin penskoilla hyvät. Stephen Marleyn ura sai muuten lähtölaukauksen Lauren Hillin luotsaaman Fugeesin uusintaversiossa Bob Marleyn klassikosta No Woman, No Cry.



Vuonna 1975 Lucy Pounder saattoi maailmaan Bob Marleyn viidennen pojan Julian Marleyn. Julian on levyttänyt harvakseltaan kolme levyä, josta ensimmäinen tuli ulos vuonna 1996 ja viimeisin ilmestyi viime vuonna. Levyt eivät ole saavuttaneet suurta menestystä, joka sinäänsä on ihme, koska Julianin levyjä voi verrata Ziggyn tuotoksiin helposti.



Vuonna 1976 Anita Belnavis synnytti Ky-Mani Marley, joka aloitti uransa vuonna samaten kuten Julian vuonna 1996. Ensimmäinen levy Like Father Like Son koostui monista isä Bobin covereista. Vuonna 1999 julkaistiin The Journey, joka oli arvostelumenestys ja se myös myi kohtuullisen hyvin. Mutta vasta vuonna 2001 ulos tullut Many More Roads -levy toi Ky-Manille Grammy-ehdokkuuden parhaasta reggea-aktista. Ky-mani tosin hävisi palkinnon veljelleen Daminielle.



Vuoden 1976 Miss Maailman Cindy Berkshiren ja Bob Marleyn yhteisen yön tuotoksena syntyi Damien Marley, joka alkaa olla menestynein Marleyn lapsista. Damien on levyttänyt neljä levyä, joista viimeisin Distant Relatives julkaistiin keväällä 2010.





Bob Marley siirtyi ajasta ikuisuuteen 1981, mutta hän elää vahvasti yhä lastensa välityksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti